Je kunt je niet meer inschrijven voor dit webinar

Met veerkracht uit Corona komen

In de maanden juni en juli a.s. organiseert Kneppelhout Advocaten in samenwerking met ProjectsOne een drietal webinars onder het thema: “Met veerkracht uit Corona komen”. Dit tweede webinar heeft betrekking op de bedrijven binnen de maakindustrie.

Het Coronavirus heeft grote impact op burgers en het bedrijfsleven. Veel bedrijven zoeken naar allerlei manieren om deze periode door te komen. Een passieve houding aannemen staat gelijk aan steeds verder achterlopen en de overheid kan niet alle problemen voldoende wegnemen. Juist nu, tijdens deze “herijking” van onze economie, moet tijd zo actief mogelijk worden benut. Dit webinar gaat nader in op van de nood een deugd maken.
Onder invloed van de huidige Coronacrisis moeten nu snel en vaak ingrijpende beslissingen worden genomen over de wijze waarop het bedrijf met zijn personeel verder zal gaan. Vaak leidt dit tot gedwongen ontslagen of overplaatsingen. Tijdens dit webinar zal op een interactieve wijze aan de hand van twee experts in worden gegaan hoe op i) de juridische en ii) procesmatige wijze een ondernemer – zelfs tijdens Coronacrisis – op korte termijn een voorsprong kan creëren en op lange termijn behouden.
Arnold Birkhoff van Kneppelhout zal ingaan op het arbeidsrecht, dat op reorganisaties betrekking heeft. Daarbij komen leerstukken als (collectief) ontslagrecht, cao en sociaal plan, medezeggenschapsrecht, wijziging van de arbeidsovereenkomst en overgang van onderneming aan bod. Tim de Werdt van ProjectsOne zal aan de hand van een casus laten zien hoe lean management de tool vormt om op korte termijn een organisatie te creëren, die sterker uit deze crisis komt.

​Voor wie
Deze webinar sessie is bedoeld voor Directors en HR professionals van middel-en groot MKBbedrijven alsmede corporates binnen de maakindustrie. Vanwege de interactieve insteek van dit webinar biedt het u een uitstekende gelegenheid om uw vragen te stellen omtrent diverse problematieken rondom Corona aangelegenheden. Wilt u op voorhand situaties m.b.t. bovenstaande onderwerpen voorleggen, dan is dat uiteraard mogelijk (desgewenst anoniem).

Heeft u vragen? Uw contactpersoon: Erik Eversdijk / eev@kneppelhout.nl / 06-868 898 33
Sprekers
Arnold Birkhoff: Arnold begon zijn carrière in de advocatuur in 1998 en werd in 2004 partner bij Kneppelhout. Van 2012 tot en met 2015 was hij Managing Partner van kantoor. Na afloop van de periode als bestuurder is hij benoemd tot ‘Voice of the Customer’ om het door hem ingezette klanttevredenheidsbeleid te bestendigen en te continueren. In zijn rol van ‘Voice of the Customer’ bewaakt hij de klanttevredenheid, één van de belangrijkste kernwaarden van Kneppelhout. Binnen de sectie Arbeidsrecht adviseert en procedeert Arnold op het gebied van het arbeidsrecht. De focus van de sectie Arbeidsrecht ligt op 5 pilaren, te weten: Collectief Arbeidsrecht (reorganisaties, herstructureringen en medezeggenschapsvraagstukken), Arbeid en Veiligheid, Privacy, Bestuurders en Commissarissen (ontslag en benoeming) en Internationaal Arbeidsrecht. Arnold heeft diverse werkgevers geadviseerd en begeleid in diverse reorganisaties en herstructureringen, met name in de sectoren Food, Maakindustrie en Maritieme & Logistieke industrie.
Tim de Werdt: Tim is Master Black Belt met meer dan 15 jaar ervaring in het uitvoeren van projecten, trainen en begeleiden van Green en Black Belts en het adviseren van hoger management voor verschillende organisaties in verschillende bedrijfstakken op het gebied Lean en Six Sigma. Hij is begonnen in 2004 met een gedegen opleiding tot Black Belt bij Philips, gecertificeerd in 2006 en sinds 2013 gecertificeerd Master Black Belt via ProjectsOne. Verbeteringen gerealiseerd voor een groot aantal klanten voornamelijk in de maakindustrie, retail, industriële en zakelijke dienstverlening. Tim’s aanpak kenmerkt zich door resultaatgerichtheid, flexibiliteit, gedegen en eerlijke analyse en creatieve, duurzame oplossingen.

Datum en tijd
Donderdag 2 juli 11:00 - 12:00 uur

Vorm
Interactieve webinar sessie. Deelnemers kunnen via chat participeren

Doelgroep
Directors en HR professionals binnen middel-en groot MKB alsmede corporates

Kosten
Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

Je kunt het webinar volgen vanaf je computer, tablet of telefoon.
Schrijf je nu in om het webinar te kunnen bekijken. Je ontvangt een bevestiging van je registratie per e-mail.

Deel dit webinar